ГоловнаВибір редакціїТеплоенергетикаСтолиця зазнає «теплових» змін

Столиця зазнає «теплових» змін

У Києві розпочнуться роботи з оновлення теплових мереж. У найближчий час планується замінити на нові труби, що пролягають у межах вулиць Мечникова, Басейної, Леоніда Первомайського

ПАТ «Київенерго» розпочинає роботи із заміни теплотраси (труба діаметром 400 мм), яка вичерпала нормативний термін експлуатації. Планується, що нова теплотраса протяжністю 681 м пролягатиме у межах вулиць Мечникова, Басейної, Леоніда Первомайського, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

У повідомлені також зазначається, що ці роботи, підготовку до яких вже розпочала підрядна організація, заплановані інвестиційною програмою «Київенерго». У КМДА обіцяють, що до вересня 2014 року ділянку буде повністю замінено на металеві попередньо ізольовані труби, термін експлуатації яких – до 50 років.

У ПАТ «Київенерго» також повідомили, що вчора у зеленій зоні поблизу вул. Басейної, 19 стався порив даної траси з витоком теплоносія на поверхню. Але пошкодження вже локалізовано та виток теплоносія припинено. У результаті пориву ніхто не постраждав, майно на території що прилягає, пошкоджено не було.

Нагадаємо, у поточному році фахівці ПАТ «Київенерго» здійснять заміну 70 км найбільш зношених мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання в усіх районах столиці, спрямувавши на інвестиційну та ремонту кампанії 220 млн. грн.

Заголом ремонт столичних тепломереж обійдеться «Київенерго» майже у 8 млн грн. Більшість цих коштів піде на усунення аварійних пошкоджень мереж на Нивках, Святошино, Троєщині, Позняках та Дарниці. ПАТ «Київенерго» за результатами тендеру уклало угоди на усунення аварійних пошкоджень на теплових мережах на загальну суму 7,86 млн грн. Наразі компанія проводить гідравлічні випробування теплових мереж Києва, у наслідок чого тривають планові відключення гарячого водопостачання в усіх районах столиці.

Катерина Білоус

 
Коментарі (0)