ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСтолицю перевели на графік аварійних відключень світла

Столицю перевели на графік аварійних відключень світла

Промислові підприємства та організації, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду столиці перевели на графік аварійних відключень. До того ж, електрику просять економити і киян.

Відсьогодні НЕК «Укренерго» відновлює графіки аварійних відключень у Києві. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Київенерго».

При цьому зауважується, що аварійні відключення у столиці застосовуватимуться виключно для промислових підприємств та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду в м. Києві.

ПАТ «Київенерго» звертається до споживачів, до яких доведені ліміти споживання електроенергії, з проханням із розумінням поставитись до заходів, що застосовуються диспетчером для зменшення рівня навантаження на об’єднану енергосистему України. Зі свого боку, компанія контролюватиме виконання промисловими споживачами доведених лімітів споживання електроенергії.

Зазначимо, головною причиною застосування графіків є те, що об’єднана енергосистема України є енергодефіцитною через недостатність запасів вугілля на складах теплових електростанцій та передчасну зупинку енергоблоку запорізької атомної станції.

Для часткового покриття дефіциту потужності в об’єднаній енергосистемі України, по команді головного диспетчера, додатково введений в роботу енергоблок на №2 на ТЕЦ-6.

Тривалість та обсяги відключень електроенергії регламентовані диспетчером ДП НЕК «Укренерго». В той же час почергове застосування графіків аварійних відключень для зменшення рівня навантаження на енергосистему передбачає їх застосування не більш ніж на 2 години для кожного окремого споживача.

До того ж, оскільки об'єднана електроенергетична система України відчуває дефіцитний баланс виробництва і споживання електричної енергії, «Київенерго» просить мешканців столиці економно використовувати електроенергію, особливо в побуті. Так, максимальне навантаження енергосистема України відчуває в будні дні з 8:00 до 11:00 і з 17:00 до 20:00.

Нагадаємо, графіки аварійних відключень в місті Києві по команді диспетчера ДП НЕК «Укренерго» застосовувались раніше у вересні 2014 року.

 
Коментарі (0)