ГоловнаВибір редакціїКоментаріСтолицю позбавили пляжів

Столицю позбавили пляжів

Державні санітарні лікарі районів міста Києва заборонили купатися на всіх офіційних столичних пляжах. Про це сказав на прес-конференції заступник головного лікаря Київської міської санітарно-епідеміологічної станції Юлій Жигалов

Державні санітарні лікарі районів міста Києва заборонили купатися на всіх офіційних столичних пляжах. Про це сказав на прес-конференції заступник головного лікаря Київської міської санітарно-епідеміологічної станції Юлій Жигалов.

Чиновник розповів, що на сьогоднішній день СЕС не рекомендовано купатися на всіх 11 офіційних пляжах. «Тобто, не закриті, людина там може знаходитися, отримувати сонячні процедури, дихати повітрям, але купатися ми не рекомендуємо», - сказав він.

Юлій Жигалов пояснив, що через нетрадиційну спекотну погоду дуже погіршилися показники якості поверхневих водойм, при чому в усіх водоймах, де могли б купатися кияни. «Ми провели більше 500 досліджень. І в основному вода не відповідає санітарно-хімічним показникам, мікробіологічним, що свідчить про її забруднення. Було винесено 11 постанов державних санітарних лікарів районів про заборону купання, надані відповідні приписи  КП «Плесо», листи до КМДА», - розповів він. 

Читайте також: Дніпровська вода не є отрутою

За останніми результатами досліджень, підкреслив заступник головного лікаря Київської міської СЕС, у воді є перевищення лактозопозитивної палички, яка є індикатором загального забруднення, і ці перевищення становлять у 5-6 разів. Норма – 5 тис. на літр, то є 25-30 тис на літр.

«Коли буде відновлення купального сезону офіційно, то це залежить від природного фактору. У 2010 році протягом 2 місяців була велика спека і вода відновилася на початку жовтня. Тому відновлення купального сезону було не актуальним. Як буде в цьому сезоні, ми не знаємо. Але поки є такі показники, то звісно купатися не дозволимо і не будемо рекомендувати», - уточнив Юлій Жигалов.

Він нагадав, що на початок пляжного сезону у місті Києві планувалося відкриття 11 офіційних пляжних зон, і СЕС погодила 7 пляжів. Але починаючи з 8 червня у зв’язку з високою температурою повітря СЕС поступово виносила постанови про заборону капання.

Джерело:  УНН

 
Коментарі (0)