ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняІстотно дешевший газ очікують в українських газопроводах

Істотно дешевший газ очікують в українських газопроводах

Газ від донецького постачальника німецької компанії RWE Supply&Trading буде істотно дешевший за російський газ.

Про це заявив сьогодні на брифінгу перед початком засідання уряду Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, - повідомляє УКРІНФОРМ.

«Ми уклали договір із німецькою компанією ще навесні цього року, і наразі займаємося організацією реверсних постачань... Газ буде істотно дешевший за російський», - сказав Юрій Бойко.

Він також поінформував, що згідно з контрактом на 2013 рік із німецьким постачальником, обсяг закупівель буде збільшено.

Нагадаємо, німецька компанія RWE Supply&Trading підтвердила інформацію про початок постачань газу до України з 1 листопада цього року згідно з контрактом про купівлю-продаж природного газу на кордоні Польща-Україна, підписаним у жовтні 2012 року НАК «Нафтогаз України» і найбільшим у Центральній і Східній Європі газотрейдером RWE Supply&Trading (RWE ST, Німеччина).

Згідно з документом, обсяг постачань газу до України становитиме 56,7 млн куб. м. Постачання здійснюються через газовимірювальну станцію (ГВС) «Германовичі». Відповідно до контракту, за перший тиждень постачань із 1 по 8 листопада Україна отримає близько 8 млн куб. м природного газу.

 
Коментарі (0)