ГоловнаВибір редакціїЗаконодавство«Страховий» газ пропонують розділити між постачальниками

«Страховий» газ пропонують розділити між постачальниками

Нардепам пропонують вирівняти умови між постачальниками природного газу в питанні щодо створення страхового запасу газу. Відповідний законопроект вже зареєстровано у парламенті.

Нещодавно у Верховні Раді було зареєстровано законопроект №3617 «Про ринок природного газу» (щодо страхового запасу природного газу).

Зокрема, документом пропонується встановити єдині умови для всіх постачальників природного газу на мінімально достатньому рівні. Адже, як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, згідно з Постановою № 795 Кабінету Міністрів «Про затвердження Порядку створення страхового запасу природного газу» одні постачальники природного газу зобов’язані створювати страховий запас у розмірі 100% запланованих місячних обсягів поставки природного газу споживачам на наступний місяць. Інші постачальники, зокрема ті, на яких покладені спеціальні обов’язки, страховий запас не створюють.

Для врегулювання цього питання на законодавчому рівні та створення рівних умов між постачальниками «блакитного» палива, документ передбачає внесення змін до частини 6 статті 12 Закону України «Про ринок природного газу».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарі підтримали законопроекти, які дозволяють усунути перешкоди у законодавчому полі для створення нової моделі ринку природного газу. Зокрема, буде внесено зміни у Податковий та Митний кодекси.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)