ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГУкраїнські надії на перегляд газових контрактів ще тліють

Українські надії на перегляд газових контрактів ще тліють

Український уряд все ще має надії на перегляд газових контрактів з Росією та запевняє, що жодних підвищень тарифів на житлово-комунальні послуги не буде, якби на цьому не наполягали в МВФ.

Газові контракти України з Росією мають бути переглянуті у поточному році. Про це заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров в ефірі програми «Шустер Live», - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Кабміну.

«Рано чи пізно газові контракти з Росією будуть переглянуті... У поточному році ми повинні домогтися перегляду цих контрактів. Я думаю, що вже й у Росії немає ніяких сумнівів, що ці контракти треба переглянути»,- наголосив Микола Азаров.

Водночас він підкреслив, що Уряд не планує підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги для населення з метою укладення нової угоди з МВФ.

«Ми вважаємо, з економічної точки зору, цю вимогу неправильною, а із соціальної - неприйнятною, і ми це обґрунтуємо. Рано чи пізно ми з Росією домовимося про зміну ціни на газ. Обов'язково домовимося. У нас іншого виходу немає», - підкреслив Прем'єр -міністр.

Микола Азаров додав, що наступного тижня в Москві відбудеться зустріч Президента України Віктора Януковича з Президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої знову порушуватиметься питання про газові контракти.

 
Коментарі (0)