ГоловнаГоловнеГазопостачанняСтворення двостороннього консорціуму втратило актуальність

Створення двостороннього консорціуму втратило актуальність

За словами глави «Газпрому», Україна досі не виконала одну з умов, необхідних для створення двостороннього газового консорціуму - внести зміни до законодавства, тому зараз підстав для ведення переговорів немає.

Російський «Газпром» і Україна на даний момент не ведуть переговори щодо створення консорціуму для управління українською газотранспортною системою (ГТС). Про це заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер, - інформує «Дзеркало Тижня».

 «Підстав для ведення переговорів щодо консорціуму немає. Щоб вести переговори предметно, необхідно внести зміни в українське законодавство, необхідно внести зміни в десяток законодавчих та нормативних актів України. До сьогоднішнього дня цього не зроблено», - сказав пан Міллер.

За його словами, українська сторона це мала зробити раніше, але весь час відкладала зміни.

«Наші українські колеги говорили про те, що це відбудеться в один період часу, потім в інший. Час йде, але нічого не відбувається», - додав він.

Олексій Міллер повідомив, що за підсумками переговорів і контактів з українськими колегами за останній тиждень можна констатувати, що з українського боку ця тема взагалі не звучала.

Нагадаємо, Москва наполягає на двосторонньому (Україна-Росія) консорціумі. Росія фактично поставила Україні ультиматум, заявивши, що участь РФ у консорціумі з української ГТС можлива тільки при відмові Києва від енергетичних правил ЄС.

Російський МЗС також заявляв, що Росія проти участі в консорціумі Євросоюзу, але згодна, якщо «компанії з ЄС захочуть інвестувати, наприклад, у поставки обладнання».

 
Коментарі (0)