ГоловнаНовини ЖКГСтворення регіональних тепло- та водопостачальних компаній не сприятиме залученню інвестицій у ЖКГ

Створення регіональних тепло- та водопостачальних компаній не сприятиме залученню інвестицій у ЖКГ

Створення регіональних компаній з надання послуг теплопостачання і водопостачання є поверненням до радянської системи управління і не сприятиме залученню інвестицій до житлово-комунального господарства.  Таку думку висловив сьогодні на прес-конференції екс-міністр житлово-комунального господарства У

Створення регіональних компаній з надання послуг теплопостачання і водопостачання є поверненням до радянської системи управління і не сприятиме залученню інвестицій до житлово-комунального господарства.  
Таку думку висловив сьогодні на прес-конференції екс-міністр житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко, передає кореспондент ІА «Україна Комунальна».
«В областях пропонується створити по дві компанії. Одна компанія, назвемо її облтепло, інша – облводоканал… Все це було абсолютно  в 1991 році. Тобто це радянська система організації житлово-комунального господарства», - сказав він.
О.Кучеренко вважає, що такі заяви «вводять в ступор практично всіх керівників органів місцевого самоврядування і державних чиновників».
«Головна проблема комунальників – це те, що вони в умовах ринкової економіки продовжують залишатися в соціалістичній системі управління. Головна проблема мереж і інфраструктури в одному – умови для інвестицій... Який дурень-інвестор прийде в таку ситуацію?», - відзначив він.
За словами О.Кучеренка, передбачається, що все фінансування, в якому сьогодні має потребу ЖКГ, йтиме з бюджету. «Покажіть, де ці сотні мільярдів гривень у державному бюджеті?», - додав він.

 
Коментарі (0)