ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидіантів переведуть на повністю готівкову форму виплат

Субсидіантів переведуть на повністю готівкову форму виплат

У Кабінеті міністрів України хочуть перейти виключно на готівкову форму виплат субсидій. Про це йдеться в програмі діяльності уряду. Зараз програма перебуває на розгляді Верховної Ради.

Кабінет міністрів України має намір перейти виключно на готівкову форму виплат житлової субсидії. Про це йдеться в програмі діяльності уряду, оприлюдненій на Урядовому порталі. Зараз програма перебуває на розгляді Верховної Ради.

Згідно з Положенням про порядок призначення субсидій, житлова субсидія надається як в готівковій, так і в безготівковій формі. Субсидію можуть або перераховувати на рахунок в Ощадбанку (в цьому випадку вона збільшується на 0,7%, щоб покрити банківську комісію), або виплачують готівкою через відділення Укрпошти - за бажанням одержувача.

В цілому програма передбачає такі зміни:

  • адресну соціальну допомогу (наприклад, малозабезпеченим сім'ям) надаватимуть тільки тим, хто опинився в складних життєвих обставинах;
  • житлові субсидії видаватимуть тільки готівкою;
  • українців з малозабезпечених сімей будуть стимулювати до пошуку роботи, в тому числі пропонуючи фінансову допомогу для започаткування власної справи.

Крім того, в Кабміні хочуть реорганізувати інститут соціального інспектування. Таким чином уряд хоче уникнути можливих зловживань при отриманні допомоги від держави.

 
Коментарі (0)