ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидіантам пояснили, що робити з невикористаної субсидією

Субсидіантам пояснили, що робити з невикористаної субсидією

Субсидіанти мають право платити менше за «комуналку», якщо на їх рахунках є невикористана субсидія. Про це заявили в прес-службі Мінсоцполітики

Субсидіанти мають право платити менше за «комуналку», якщо на їх рахунках є невикористана субсидія. Про це заявили в прес-службі Мінсоцполітики.

За даними міністерства, якщо за станом на березень на рахунках у одержувачів субсидії є невикористані субсидії (так звана переплата), то українці мають право платити менше - рівно на суму невикористаної держдопомоги.

Тобто, якщо домогосподарство заощаджувало або отримало субсидію «заднім числом» за ті місяці, коли платіжки оплачувалися ще своїми грошима, сім'я має право вимагати зменшеною за лютий квитанції. Сума знижки якраз і буде дорівнює сумі невикористаної житлової субсидії, пояснили в міністерстві. Крім того, якщо на рахунках є велика переплата, домогосподарство може розраховувати на ці гроші також і в квітні.

Нагадаємо, з березня виплату пільги готівкою отримають ті сім'ї, яким субсидія була призначена в 2018 році. Пенсіонери отримуватимуть субсидію живими грошима разом з пенсією.

 

 
Коментарі (0)