ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГСубсидіанти в ОСББ додатково отримають 9% співфінансування

Субсидіанти в ОСББ додатково отримають 9% співфінансування

Після запуску монетизації субсидій в будинках, де проведена модернізація, частина зекономлених субсидій повинна повертатися до Фонду.

 Після запуску монетизації субсидій в будинках, де проведена модернізація, частина зекономлених субсидій повинна повертатися до Фонду. 

Одним із завдань Фонду буде часткове повернення субсидій на фінансування заходів з енергоефективності. Коли в 2019 році почнеться монетизація субсидій, то в будинках, де проведена модернізація, частина зекономлених субсидій повинна повертатися до Фонду.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, Фонд буде запущений саме для роботи з багатоповерхівками. «Ми розраховуємо, що до Фонду прийдуть ОСББ, не важливо - є у них субсидіанти чи ні. Якщо субсидіанти блокуватимуть рішення, то, можливо, на їх частку з метою мотивування буде надаватися додаткове співфінансування. Якщо ми готові співфінансувати 40% на ОСББ, то на отримувачів субсидій будуть виділятися додаткові 9%», - підкреслив Геннадій Зубко.

За його словами, кількість субсидіантів в країні досягла 65%. «Чим менше місто і чим менше багатоповерховий сектор, тим більше там субсидіантів. У ЖКГ повинна прийти точка неповернення. Коли покажемо людям, що є шлях, що дозволяє заощадити до 60% оплати за комунальні послуги, через який пройшли інші будинки, тоді зможемо говорити про зниження субсидування», - впевнений Геннадій Зубко.

Як повідомлялося, Фонд енергоефективності почав роботу у січні 2018 року. Основними завданнями установи є фінансування реалізації проектів термомодернізації та значної реконструкції будівель, а також впровадження ефективних систем моніторингу та управління, з установлення високоефективних опалювальних і охолоджувальних систем та устаткування, а також із заміни наявних систем.

На початку січня Зубко заявляв, що Україна і Євросоюз знаходяться на фінальній стадії підписання Угоди про співпрацю щодо співфінансування Фонду енергоефективності.

За його словами, підписання Угоди відкриває доступ до ресурсу безповоротної донорської допомоги від ЄС у 50 млн євро на фінансування заходів енергоефективності, що здійснюватимуться ОСББ за правилами Фонду енергоефективності цього року, а також можливість додатково залучити ще 50 млн євро на фінансування заходів у 2019 році.

 

 
Коментарі (0)