ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидія не врятує від боргів за комуналку

Субсидія не врятує від боргів за комуналку

Економіст Олег Пендзин повідомив, що субсидії на житлово-комунальні послуги не рятують від заборгованості

 

Економіст Олег Пендзин повідомив, що субсидії на житлово-комунальні послуги не рятують від заборгованості. Про це він сказав у програмі «Сьогодні Увечері» на каналі «Україна 24».

За словами Пендзина, за рахунок субсидії зменшується платіж лише на соціально-певні норми житла. Тобто, якщо квартира більше, то автоматично за додаткові квадратні метри потрібно платити в повному обсязі. Якщо ж можливості платити немає, то кладете в борг.

Крім того, експерт розповів, що за борги субсидію можуть не дати.

Таким чином, якщо людина має три місяці боргу за комуналку, то може не отримає субсидію, не дивлячись на те, що фактичні витрати перевищують 20% сімейного бюджету.

«Борги сьогодні проблемні. Якщо у вас 3 місяці боргу за житлово-комунальні послуги, вам можуть не дати субсидію, не дивлячись на те, що ваші фактичні витрати перевищують 20% вашого сімейного бюджету. Тоді ви взагалі нічого не будете платити, тому що не маєте фізичної можливості, і борги будуть рости весь час », - роз'яснив Пендзин.

Раніше «Хвиля» писала, що державна служба статистики України повідомила, що на початок березня 2021 року загальна сума боргів населення за житлово-комунальні послуги перевищила 82 мільярди гривень.

До того ж в Україні в 2020 році відкрито 342 232 виробництв за несплату боргів за комунальні послуги.

Нагадаємо, з першого травня 2021 року в Україні зміняться тарифи на газ. При цьому для одержувачів субсидій практично нічого не зміниться.

Крім того, українцям стали приходити досудові попередження за борги за газ, місяцем раніше приходили такі ж за світло - справи всіх, хто не виплатять зазначену суму заборгованості, будуть передані в суд.

Також повідомлялося, що міністр соціальної політики України Марина Лазебна розповіла, що Мінсоцполітики розрахує субсидії на наступний опалювальний сезон після введення для постачальників газу населенню обов'язкового «річного продукту».

 

 

 

 
Коментарі (0)