ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСубсидіями на «комуналку» забезпечено третину населення

Субсидіями на «комуналку» забезпечено третину населення

В Україні третина населення отримала субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Порівняно з попереднім роком ефективність системи зросла майже вдесятеро.

В Україні реформа призначення субсидій відбувається згідно з визначеним плановим завданням. Наразі, субсидії отримали 4 мільйони українських родин. Про це повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко, передає прес-служба Міністерства.

«На сьогодні понад 4 мільйони родин отримали субсидії за новою системою. Це третина населення України. Порівняно з попереднім роком ефективність системи зросла майже вдесятеро: у цей період 2014-го субсидії отримували 450 тисяч сімей», - сказав Павло Розенко.

Міністр зазначив, що за цей час Кабмін чотири рази вдосконалював механізм надання субсидій.

Окрім того, пан Розенко повідомив, що в регіонах постійно відстежуються проблеми, щодо отримання субсидій і оперативно виправляються.

Зокрема, Глава Міністерства вкотре наголосив, що представники місцевої влади, які не забезпечили ефективне функціонування в своєму регіоні реформованої системи субсидій, будуть нести персональну відповідальність.

«Я ще раз попереджаю: за результатами призначення субсидій у 2015 році, в грудні цього року, або січні наступного, я внесу до Кабінету Міністрів питання про персональну відповідальність глав обласних і районних державних адміністрацій за зрив призначення субсидій. Індульгенцій не буде ні для кого. Авторитетів у цьому питанні для мене не існує», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабмін вирішив підвищувати показники оформлення субсидій на ЖКП новим органом – урядовою комісією, котра перевірятиме регіони з найгіршими показниками.

 
Коментарі (0)