ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСубсидії на оплату ЖКГ втрачають популярність

Субсидії на оплату ЖКГ втрачають популярність

Кількість сімей, які бажають отримати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг помітно зменшується. Зокрема, на сьогодні їх кількість зменшилась більш ніж на 8%.

У січні-вересні 2013 року за субсидіями для відшкодування витрат за сплату житлово-комунальних послуг звернулось 708, 8 тис. сімей, що на 8,1% менше ніж за аналогічний період минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у  Державній службі статистики.

Зокрема, серед регіонів найбільша питома вага сімей, які отримували субсидії, у Кировоградській, Чернігівській та Сумській областях  (6,3 – 4,7%), а найменша  - у Рівненській, Івано-Франківській, Закарпатській та Дніпропетровській областях (1,4 – 1,5%).

Середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одну-сім’ю у вересні  2013 року збільшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 41,1% і становив 93 грн.

Так, серед регіонів найбільший розмір спостерігався у місті Києві та Полтавській області.  (156,7 грн та 122,5 грн.), найменший – у Закарпатський, Тернопільській та Херсонській областях.  (9 грн. – 12,6 грн.).

У січні – вересні 2013 року призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 677,7 тис. сімей, що становило 95,6% від загальної кількості сімей, які звернулися за субсидіями, з них у міських поселеннях – 508,1 тис. сімей, у сільській місцевості – 169,3 тис.  сімей. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість сімей, яким призначено субсидії зменшилась на 68 тис. або на 9,1 %.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, із січня по серпень 2013 року кількість сімей, які звернулися з проханням про надання субсидій на оплату послуг ЖКГ, зменшилася на 6,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 
Коментарі (0)