ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидії можуть бути нараховані навіть за наявності заборгованості за газ

Субсидії можуть бути нараховані навіть за наявності заборгованості за газ

Субсидіанти відзначають, що останнім часом вони отримують платіжки, в яких вказані великі борги, при цьому їх походження не зовсім зрозуміло, враховуючи своєчасний розрахунок

Субсидіанти відзначають, що останнім часом вони отримують платіжки, в яких вказані великі борги, при цьому їх походження не зовсім зрозуміло, враховуючи своєчасний розрахунок. Про це пише Politekа. Тому  в новій ініціативі уряд пропонує газорозподільчим компаніям не враховувати ці суми, як борги споживачів.

У травні, на вимогу постанови КМУ №848, всі постачальники природного газу будуть зобов'язані направити до місцевих управлінь соцзахисту дані про наявність простроченої заборгованості без вказівки нарахувань за так звані коефіцієнти. Після цього, на підставі цих даних відбудеться перепризначення субсидії.

Для тих, хто своєчасно і в повному обсязі розраховується за газ, передбачено право на готівкову субсидію. Ті українці, хто має борги за спожитий газ, будуть переведені на безготівкову форму монетизації. Борги сумнівного походження ні в першому, ні в другому випадку не будуть впливати на процес перепризначення субсидій.

Однацыв поперджають, що на насутупний період далеко не всі зможуть отримати пільги на оплату комуналки, оскльки держава скоротила фінансування на ці потреби.

Обов'язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім'ї за встановленою формулою і залежить виключно від сукупного доходу сім'ї. 

 
Коментарі (0)