ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСубсидії на «комуналку» можуть «урізати» за умови оптимізації

Субсидії на «комуналку» можуть «урізати» за умови оптимізації

У Мінрегіоні сподіваються, що парламент не знижуватиме суму, передбачену на житлові субсидії у держбюджеті-2016. У відомстві допускають зменшення субсидій лише за рахунок оптимізації.
Влада розраховує, що сума на субсидії на житлово-комунальні послуги у держбюджеті-2016 не буде меншою, ніж цьогорічна. А субсидії можуть бути знижені лише за рахунок оптимізації. Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України - керівник апарату Максим Малашкін, передає «Укрінформ».
 
«Якщо соціальні виплати, зокрема, субсидії, і буде зменшено, то тільки за рахунок оптимізації. Просто так субсидії урізати ніхто не буде», - сподівається чиновник.
 
Однак, за його словами, питання формування бюджету на наступний рік нині залишається відкритим і багато в чому залежить від можливості прийняття податкової реформи.
 
«Залежно від того, який проект податкової реформи буде прийнято, це передбачатиме якісь речі в частині покриття дефіциту бюджету. Але соціальну частину, думаю, не буде зрізано», - сказав заступник Міністра.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українським родинам, які вперше протягом двох місяців з початку опалювального періоду звернулися за житловими субсидіями, компенсація буде призначатися з його початку. Якщо, приміром, сім’я звернеться за субсидією у місті Києві до 10 грудня цього року (опалювальний сезон в столиці стартував 10 жовтня – ред.), субсидія їй буде призначена, починаючи з жовтня 2015 року.
 
Коментарі (0)