ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидії планують порізати на 8,3 млрд гривень

Субсидії планують порізати на 8,3 млрд гривень

Кабмін пропонує Верховній Раді зменшити фінансування пільг і житлових субсидій на 8,3 млрд гривень

Кабінет Міністрів попередньо пропонує Верховній Раді зменшити фінансування пільг і житлових субсидій на 8,3 млрд гривень з 47,6 до 39,3 млрд гривень, хоча раніше Уряд збільшив на 50% соціальні нормативи при нарахуванні житлових субсидій на час продовженого карантину.

Про це йдеться в пропозиціях Кабміну, які обговорюються з керівництвом Ради і парламентських фракцій.

Зараз в держбюджеті-2020 на числі витрат Міністерства соціальної політики передбачено виділити на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого, рідкого побутового палива і скрапленого газу в грошовій формі 47,57 млрд гривень.

У пропонованих змінах передбачено виділити на ці цілі 39,3 млрд гривень.

Держбюджет-2020 передбачає скорочення на 7,5 млрд гривень, або на 13,6%, до 47,6 млрд гривень фінансування з бюджету пільг і житлових субсидій.

У середу, 25 березня, Кабмін збільшив на 50% соцнорматіви при нарахуванні житлових субсидій на час карантину, передбачив призначення житлових субсидій громадянам, які втратили роботу в період карантину, і заборонив в період карантину позбавляти громадян житлових субсидій.

Кабмін також має намір скасувати збільшення з травня з 15 до 20% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства норму плати за житлово-комунальні послуги при призначенні субсидії.

 

 
Коментарі (0)