ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидії розділять на дві програми: для населення та постачальників

Субсидії розділять на дві програми: для населення та постачальників

Міністерство фінансів та Міністерство соціальної політики розглянуть можливість розділити у 2019 році субвенцію на 55,1 млрд грн на житлово-комунальні послуги на дві програми
Міністерство фінансів та Міністерство соціальної політики розглянуть можливість розділити у 2019 році субвенцію на 55,1 млрд грн на житлово-комунальні послуги на дві програми: пільги для населення та розрахунки з постачальниками, повідомляє прес-служба міністерства.
 
Доручення, щодо розділення субвенції, отримали Міністерство фінансів України та Міністерство соціальної політики України за результатами засідання робочої групи з монетизації субсидій.
 
Робоча група пропонує проводити монетизацію субсидій бути три етапи. 
 
Перший етап почнеться 1 січня 2019 року і субсидії грошима будуть отримувати громадяни, які звертались за субсидією з новим пакетом документів.
 
Другий етап: до монетизації долучать громадян, яким буде призначена субсидія на неопалювальний період 2019 року.
 
Третій етап: очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.
 
Міністерства мають опрацювати розподіл 55,1 млрд грн між споживачами і постачальниками. 
 
Мінсоцполітики має відповідати за виплату субсидій громадянам, Мінфін - за розрахунки з постачальниками.
 

Мінрегіонбуд та Мінсоцполітики мають розробити механізм забезпечення цільового використання коштів, отриманих споживачами у вигляді субсидій, а саме: перерахування таких коштів на особові рахунки громадян у банківських установах із можливістю використання лише для оплати житлово-комунальних послуг.  

 
Коментарі (0)