ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСубсидії «з'їдять» в півтора рази більше коштів

Субсидії «з'їдять» в півтора рази більше коштів

Наступного року з Державного бюджету збільшать видатки на субсидії в півтора рази, в порівнянні з 2015 роком. В уряді зазначають, що наразі відшкодування за ЖКП отримують 15 млн громадян.

Кабінет Міністрів планує у наступному році збільшити суму на житлові субсидії на 13,5 млрд грн. – до 38 млрд грн. Про це заявив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«В наступному році ми плануємо збільшити суму на субсидії до 38 мільярдів гривень. Для того, щоб кожен, хто потребує допомоги від держави у зв’язку з запровадженням ринкових цін і тарифів на енергоносії, отримав таку допомогу», - сказав очільник Кабміну.

За словами Глави уряду, наразі в Україні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг отримують близько 5 млн родин, що складає майже 15 млн громадян.

«В поточному році ми виділили 24,5 мільярда гривень на субсидії для українських громадян. Ці субсидії спрямовуються для кожної української сім'ї, яка потребує допомогу у зв’язку з ростом цін і тарифів у житлово-комунальному секторі. Вже зараз 5 мільйонів українських сімей, це майже 15 мільйонів громадян країни, звернулися і отримали субсидії від держави», - заявив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за десять місяців цього року кількість бажаючих отримати субсидії на житлово-комунальні послуги виросла в 5,1 рази, в порівнянні з аналогічним періодом 2014-го. Найбільше за державними відшкодуваннями за «комуналку» зверталися мешканці міст.

 
Коментарі (1)
Александр1
07 Грудня 2015 p. 15:42
"В правительстве отмечают, что сейчас возмещение за ЖКУ получают 15 млрд граждан" - это у Вас правильная опечатка. Там у них считают, что субсидии уже получили - все население Земли, умноженное на два. Они должны дать данные о сумме, начисленной каждому среднему украинцу, и сумме своих кровных денег (обязательных платежей), которые украинец отдал после такой "благотворительности" правительства.