ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоСубвенцію виділену басейну «Нептун» в Маріуполі спрямують на допомогу переселенцям

Субвенцію виділену басейну «Нептун» в Маріуполі спрямують на допомогу переселенцям

Субвенцію на реконструкцію басейну «Нептун» в Маріуполі спрямують на допомогу переселенцям з окупованого міста.
Субвенцію на реконструкцію басейну «Нептун» в Маріуполі спрямують на допомогу переселенцям з окупованого міста. 
 
У другу чергу реконструкції «Нептуна» планували інвестувати 150 млн грн — на облаштування великого спорткомплексу з тренажерним залом та реабілітаційним центром для спортсменів. Залишок цього фінансування — 120 млн грн — тепер спрямують на допомогу вимушеним переселенцям з Маріуполя.
 
Кошти Маріупольська міська рада спрямує на релокацію Маріупольського ліцею у Київ. Заклад цілотижневого перебування планує приймати дітей з окупованих територій. Також для сімей буде облаштовано табір цілорічного перебування на березі річки у м. Дніпро. Там зупинилося найбільше маріупольців.
 
Крім того, за рахунок субвенції міська влада також допоможе підготувати дітей до школи: закупить рюкзаки для понад 2000 першачків, тисячу ноутбуків для випускників.
 
Нагадаємо, басейн «Нептун» реконструювали але не встигли ввести в експлуатацію через повномасштабне російське вторгнення. Об’єкт був унікальним для всієї Донеччини та відповідав стандартам міжнародної федерації плавання (FINA). Це мало б дозволити проводити у місті чемпіонати України та виховувати олімпійських чемпіонів з п’яти видів спорту — плавання, синхронного плавання, водного поло, стрибків у воду та на батуті.
 
Але війна зруйнувала ці плани. Російська артилерія пошкодила «Нептун» орієнтовно на 50%: обвалилася покрівля, частково зруйновано фасад, є суттєві пошкодження всередині приміщення. Цінне устаткування розграбовано.
 

В березні 2022 року будівля басейну стала прихистком для сотень жінок та дітей, які ховалися від бомбардувань російської армії. Також тут було розташовано велике сховище продуктів харчування та гуманітарної допомоги, яке знищила російська артилерія та авіація. 

 
Коментарі (0)