ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоСуд визначить, чи компетентний нинішній склад НКРЕКП

Суд визначить, чи компетентний нинішній склад НКРЕКП

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, про це повідомила пресслужба Окружного адміністраційного суду міста Києва.
 
Позивач просить суд визнати відсутність компетенції чинного складу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.
 
Позивач вважає, що повноваження чотирьох із семи членів НКРЕКП не є чинними з 1 лютого 2020 року, а це, на його думку, має наслідком визначення всієї НКРЕКП такою, що не має відповідної компетенції.
 
Суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін та проведення судового засідання.
 
Нагадаємо, президент Володимир Зеленський затвердив схему ротації членів НКРЕКП. Згідно з документом, Олена Антонова підпадає під ротацію членів НКРЕКП до 1 липня 2020 року. Під ротацією мається на увазі звільнення члена Нацкомісії. Наступною під ротацію до 1 липня 2021 року підпадає колишня голова регулятора Оксана Кривенко. 
 

Ротація застосовується до членів НКРЕКП Олексія Магди (до 2023 року) та до Ольги Бабій та Дмитра Коваленка (до 2024 року), до 1 липня 2025 року ротація застосовується до членів НКРЕКП Руслана Кайдаша та теперішнього голови НКРЕКП Валерія Тарасюка. 

 
Коментарі (0)