ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоСуд «візьметься» за відключення ЖКП

Суд «візьметься» за відключення ЖКП

Депутати пропонують вирішувати питання відключення від житлово-комунальних послуг у судовому порядку. На думку народних обранців, така схема зменшить маніпуляції та зловживання своїм становищем постачальника послуг.

Невдовзі порядок припинення надання житлово-комунальних послуг може змінитися. Цим питанням ймовірно опікуватиметься суд. Про це йдеться у нещодавно зареєстрованому  законопроекті  №1284 "Про доповнення статті 16 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо порядку припинення надання (відключення) житлово-комунальних послу), ініційованому народним депутатом від «Опозиційного блоку» Сергієм Матвієковим.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є запровадження судового порядку припинення надання житлово-комунальних послуг населенню. На думку депутата, це вбереже добросовісних мешканців від несанкціонованого відключення від послуг ЖКГ.

Так, пропонується внести зміни до статті 16 Закону «Про житлово-комунальні послуги» пунктом 8 яким встановлено, що припинення надання (відключення) житлово-комунальних послуг з ініціативи виконавця/виробника без згоди споживача здійснюється виключно за рішенням суду, окрім випадків передбачених частиною третьою статті 16 цього Закону.

Наразі, основним законодавчим актом, яким врегульовано питання у сфері житлово-комунальних послуг є Закон України «Про житлово-комунальні послуги». Правовідносини, пов’язані із наданням житлово-комунальних послуг врегульовано Законами України «Про елетроенергетику», «Про питну воду та питне водопостачання», «Про місцеве самоврядування в Україні».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні вкотре прагнуть змінити систему оцінки нерухомості. Експерти запевняють, за нинішньою суттєво занижується вартість нерухомості, що в кінцевому відображається на державному бюджеті.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)