ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСуд залишив старі тарифи «Укренерго» для підприємств Коломойського

Суд залишив старі тарифи «Укренерго» для підприємств Коломойського

Блокування тарифу тільки за липень може привести до дефіциту фінансування компанії в розмірі 2,4 млрд гривень.

Окружний адміністративний суд Києва розблокував тарифи «Укренерго» на передачу та диспетчеризацію, встановлені постановами НКРЕКП від червня № 954 і № 955 з липня цього року, при цьому олігарх Ігор Коломойський отримав від цього власну вигоду. Як повідомляє прес-служба енергокомпанії, дія обох постанов було зупинено для забезпечення позову АТ «Нікопольський завод феросплавів» (НЗФ), який вимагав скасувати їх. Аналогічно вчинили АТ «Дніпроазот», АТ «Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат», АТ «Покровський гірничо-збагачувальний комбінат» і АТ «Запорізький завод феросплавів».

За клопотанням «Укренерго» суд змінив запобіжний забезпечення позову таким чином, що дія тарифів залишається призупиненим тільки для сторони заводів Коломойського.

Клопотання базувалося на тому, що через блокування судом тарифів компанія не може виконувати свої функції для нового ринку електроенергії, визначені законом «Про ринок електричної енергії». Зокрема, у підприємства немає коштів на покупку електроенергії для технологічних втрат в мережах і компенсації витрат на покупку електроенергії ВДЕ по «зеленому» тарифу.

Блокування тарифу тільки за липень може привести до дефіциту фінансування компанії в розмірі 2,4 млрд гривень. Судові слухання по розгляду справи за позовом Нікопольського заводу феросплавів про скасування постанов НКРЕКП заплановано на вересень.

 
Коментарі (0)