ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСуд залишив в силі рішення про скасування встановленої ціни на газ

Суд залишив в силі рішення про скасування встановленої ціни на газ

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення першої інстанції за позовом Юлії Тимошенко та ГО “Тарифна мобілізація” до Кабінету Міністрів України
Шостий апеляційний адміністративний суд залишив в силі рішення першої інстанції за позовом Юлії Тимошенко та ГО “Тарифна мобілізація” до Кабінету Міністрів України у справі № 826/9665/16, про це повідомила Спілка власників житла України.
 
Раніше рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 4 березня 2019 року було визнано протиправною та нечинною постанову Кабінету Міністрів України № 315 від 27.04.2016, якою, в тому числі, визначався порядок формування ціни на природний газ для потреб населення.
 
Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив таке рішення у зв’язку з порушенням Урядом порядку прийняття оскаржуваної постанови в частині її погодження з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства та Державною регуляторною службою України, оприлюднення проекту постанови та іншого, що загалом призвело до усунення від участі у прийнятті оскаржуваного рішення значного кола заінтересованих осіб.
 
Розгляд даної справи відбувався з 2016 року. Такий тривалий строк розгляду справи пов’язаний, зокрема, зі зміною складу колегії суддів у зв’язку закінченням їх повноважень щодо здійснення правосуддя, що зумовило здійснення розгляду справи з початку, призначенням у справі судових експертиз та загальним навантаженням на суддів з розгляду адміністративних справ.
 
Нагадаємо, що у березні колегія суддів Окружного адміністративного суду м. Києва задовільнила позов Юлії Тимошенко проти уряду щодо незаконного підвищення ціни на газ для населення та теплокомуненерго, що відбулося у травні 2016 року, зокрема визнавши протиправною та незаконною постанову Кабінету Міністрів № 315 від 2015 року про встановлення єдиної ціни на газ на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів.
 

Зазначимо, що відповідно до статті 255 КАС України, у разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду. Стаття 265 КАС України визначає, що нормативно-правовий акт втрачає чинність повністю або в окремій його частині з моменту набрання законної сили відповідним рішенням суду. 

На сьогоднішній день, існує дуже багато видів покриттів для даху. Особливою популярністю користується металочерепиця рівне. Це красиве, надійне покриття, яке прослужить вам не один рік.

 
Коментарі (0)