ГоловнаНовини ЖКГПодіїСуд звільнив екс-заступника голови правління «Нафтогазу» А. Кацубу

Суд звільнив екс-заступника голови правління «Нафтогазу» А. Кацубу

Шевченківський районний суд Києва 10 березня звільнив колишнього заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацубу і зняв арешт з його майна
Шевченківський районний суд Києва 10 березня звільнив колишнього заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацубу і зняв арешт з його майна, пише видання "Наші гроші".
 
"Суд затвердив угоду про визнання винуватості між колишнім заступником голови правління "Нафтогазу України" А. Кацубою і заступником генерального прокурора Столярчуком, який здійснює повноваження прокурора по даній кримінальній справі", - йдеться в матеріалі.
 
За даними видання, суд присудив А. Кацубі покарання у вигляді позбавлення волі на 1 рік і 5 місяців і зарахував термін утримання під вартою в Київському СІЗО з 17 червня 2016 року в якості повного відбування покарання. "У зв'язку з повним відбуттям покарання, А. Кацубу звільнити з під варти в залі суду негайно після оголошення вироку", - цитують "Наші гроші" рішення суду.
 
Як зазначає видання з посиланням на прес-службу генерального прокурора, А. Кацуба уклав угоду зі слідством, сплатив до держбюджету 100 млн грн і дав важливі свідчення.
 
У судовому рішенні сказано, що дії Кацуби за різними епізодами злочинної діяльності призвели до збитків для держави на суму понад $1 млрд. Компенсовані 100 млн грн, за нинішнім курсом це близько $3,5 млн, або 0,35%.
 
Рішення по справі Олександра Кацуба приймалося в закритому режимі, журналісти були видалені з зали суду за клопотанням співробітника Генпрокуратури Адріана Лупу і адвокатів засудженого.

Олександр Кацуба з вересня 2010 року працював заступником голови правління дочки "Нафтогазу України" - ДАТ "Чорноморнафтогаз" (Сімферополь), з листопада 2012 року по липень 2014 року обіймав посаду заступника голови правління НАК. 

 
Коментарі (0)