ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСудно Solitaire, прокладає “Північний потік-2” наближається до кордону з Данією

Судно Solitaire, прокладає “Північний потік-2” наближається до кордону з Данією

Судно Solitaire, прокладає “Північний потік-2” наближається до кордону з Данією, яка єдина не дала згоду на прокладку газопроводу в своїх водах
Судно Solitaire, прокладає “Північний потік-2” наближається до кордону з Данією, яка єдина не дала згоду на прокладку газопроводу в своїх водах, повідомляє агенція Reuters.
 
Екіпаж судна повідомив, що добереться до вод Данії на початку жовтня. “Зараз ми прямуємо до датського кордону, а потім чекаємо подальшого розвитку проекту від датського кордону до Німеччини”, — сказав капітан судна Кенні Хубен. Швидкість прокладки газопроводу по морському дну становить 3-4 км на добу.
 
Консорціум Nord Stream 2, контрольований Газпромом, повідомив, що проект реалізується відповідно до графіка, і що, як все ще сподівається концерн, Данія схвалить укладку до того, як Solitaire допливе до її вод.
 
“Ми дотримуємося плану, і ми абсолютно точно дотримуємося графіку”, — сказав заявив прес-секретар “Північного потоку-2” Ульріх Ліссек на борту Solitaire.
 
У діалозі з Датським енергетичним агентством (ДЕА), яке відповідає за видачу дозволу Данії після проведення екологічної оцінки двохниткового трубопроводу, “серйозних ризиків або проблем не виникло”.
 

Згідно з планами консорціуму, газопровід повинен почати перекачувати природний газ з Росії до Німеччини до кінця 2019 року. 

 
Коментарі (0)