ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСумчан чекають зміни в тарифах ЖКП

Сумчан чекають зміни в тарифах ЖКП

Комунальна підприємство «Сумижитло» скаржиться на погане фінансування. Аби надалі мати змогу субсидування, компанія буде працювати за тимчасовим тарифом.

КП «Сумижитло» переходить на тимчасовий тариф. Виконавчий комітет умовно «продовжив дію старого розрахунку вартості послуг підприємства. Про це повідомляє Муніципальний портал. 

За інформацією видання, останній розрахунок був затверджений восени 2013 року на рівні 1.49 грн. Як зазначив директор підприємства, вони були змушені звернутися у виконавчий комітет з подібним проектом рішення, адже інакше сумчани позбудуться пільг і субсидій.

«У разі відсутності тарифу, фінансування соціальної підтримки від держави припиниться. Тому просимо: до закінчення терміну дії договору на комунальний замовлення продовжити нам тариф», - заявили в «Сумижитло». Окрім того, там зазначили, що, в минулому році в наслідок відсутності тарифу протягом чотирьох місяців, КП «Сумижитло» втратило понад 2 млн грн, оскільки послуги споживачам-пільговикам надавалися, замість цього відшкодування з державного бюджету не проводилося.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у бюджетній сфері Сум протягом 3 років планують значно скоротити споживання енергоресурсів. Прийнята відповідна програма з енергозбереження міста.
 
Коментарі (0)