ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГСумчан від повені рятуватимуть військові

Сумчан від повені рятуватимуть військові

З цією метою в частині створено евакуаційно-рятувальну групу та дві групи підривників. До їх складу увійшли 54 військовослужбовці та 13 одиниць спецтехніки

У разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з можливими весняними паводками у Північно-Східному регіоні України, населенню готові надати допомогу військовослужбовці 91-го інженерного полку 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ, що в місті Охтирка на Сумщині.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Міністерства оборони.

З цією метою в частині створено евакуаційно-рятувальну групу та дві групи підривників. До їх складу увійшли 54 військовослужбовці та 13 одиниць спецтехніки.

«Евакуаційно-рятувальна група призначена для проведення пошуку та рятування людей в місцях затоплень і руйнувань. Її можливості – евакуація 60 осіб або 10 тонн вантажу за один рейс. Також військовослужбовці групи готуватимуть шляхи для техніки, яка висуватиметься для ліквідації наслідків паводка або повені, забезпечуватимуть висування колон з потерпілими в безпечні райони та посилюватимуть дамби, мости і дороги. Сапери виконуватимуть підривні роботи для захисту мостів та інших гідрологічних споруд від льодоходу», – розповів командир полку полковник Олександр Яковець.

Слід зазначити, що військовослужбовці цієї частини вже неодноразово надавали допомогу цивільному населенню. Наприклад, взимку 2009-2010 років, за зверненнями Охтирської та сусідньої Великописарівської райдержадміністрацій, які потерпали від заметів, вони розчистили від снігу близько 1000 кілометрів шляхів до 30 населених пунктів цих районів та відновили рух на автошляхах сполученням Охтирка-Зенькове і Охтирка-Лебедин. У січні цього року військові інженери надали допомогу в ліквідації наслідків аварії вантажного потягу, яка сталася під Тростянцем на Сумщині.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)