ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСумчанам змінили тарифи на воду

Сумчанам змінили тарифи на воду

Мешканцям Сум доведеться змінити витрати на водопостачання та водовідведення. З початку січня для містян починають діяти нові тарифи на воду.

З початку 2015 року в Сумах діють нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Сумської міськради.

Вартість для всіх категорій споживачів однакова: водопостачання – 3,29 грн за куб. м (без ПДВ) та 3,95 грн за куб. м (з ПДВ), водовідведення – 3,01 грн куб. м (без ПДВ) та 3,61 грн куб. м (з ПДВ).
 
Відповідну Постанову Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, видала 18 грудня, а опублікувала 23 грудня.
 
«Втім, ухвалені тарифи нижчі за собівартість послуг. З усіх складових реаліям відповідає лише вартість електроенергії, але і вона з січня зросте в ціні», – йдеться в повідомленні міськради.
 
Окрім того, за інформацією прес-служби, НКРЕКП не врахувала вимогу сумського водоканалу щодо включення до тарифу плати за повірку лічильників.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», попри тотальну критику з боку громадськості та монополістів прийняття Закону 1198-VII, КМ все ж продовжує політику зміцнення правового статусу природних монополій на ринку ЖКП та зацементовує систему взаємовідносин монополіст – споживач.
 
Коментарі (0)