ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСумщина береться за електронний моніторинг газоспоживання

Сумщина береться за електронний моніторинг газоспоживання

Сумщина бере курс на енергозбереження. Наразі в області вводиться система електронного моніторингу за споживанням природного газу.

На Сумщині впроваджується система електронного моніторингу за споживанням природного газу. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Сумської ОДА.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Миколи Войтенка, це стало можливим завдяки науковим розробкам Сумського державного університету. «Вона дає можливість постійно порівнювати обсяги споживання газу з добовими лімітами і досягати потрібних показників», − зазначив посадовець.

Посадовець зазначив, що у рамках виконання програми енергозбереження на Сумщині наразі стоїть завдання повного оснащення населення побутовими лічильниками. Окрім цього, відбувається утеплення зовнішніх стін будинків, встановлення енергозберігаючих вікон, заміна центральних теплових пунктів на індивідуальні, ламп розжарювання на енергоефективні, а також установка терморегуляторів, що дозволить одразу скоротити споживання газу на 30%.

«В області активно залучаються інвестиції в переоснащення обладнання, а також використовуються інноваційні наукові розробки і технології для реформування системи житлово-комунального господарства», − резюмував Микола Войтенко.

Нагадаємо, Президента України Віктор Янукович поставив завдання скоротити протягом двох наступних років обсягів споживання природного газу на 50%.

 
Коментарі (0)