ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСумщина отримала кошти на енергозбереження

Сумщина отримала кошти на енергозбереження

Сумщина отримала перші транші з держбюджету на впровадження заходів з енергозбереження. До кінця поточного року планується, що десятки соціальних установ регіону перейдуть на модульні котельні та твердопаливні котли.

До Сумської області надійшли з державного бюджету перші два транші - 6,5 млн грн - на впровадження заходів з енергозбереження та заміщення природного газу. Про це повідомляє прес-служба Сумської ОДА.  

За словами т.в.о начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Івана Фесенка, загалом на ці цілі регіону передбачено понад 13 млн грн. Завдяки цій субвенції буде профінансовано роботи у 31 бюджетному закладі.

«До переліку об’єктів увійшли проекти із вже готовою проектно-кошторисною документацією. Основною вимогою при їх відборі було обов’язкове заміщення природного газу відновлювальними джерелами енергії», – повідомив посадовець.

За його словами, наразі в лікарнях, школах, дитячих садках та соціальних закладах встановлюють модульні котельні та твердопаливні котли, здійснюється реконструкція та капітальний ремонт топкових. Всі об’єкти планується завершити до кінця 2014 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Сумах розглядаються можливості зниження тарифів на опалення для містян. Місцева влада стверджує, що це цілком реально.

 
Коментарі (0)