ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСумщина погрузла у порушеннях газовикористання

Сумщина погрузла у порушеннях газовикористання

У Сумській області протягом останього місяця було виявлено низку порушень у газовикористанні населення.

На Сумщині з 1 по 31 жовтня проводився місячник безпеки під час використання газу в побуті у рамках підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до безпечної та безаварійної роботи в осінньо-зимовий період.

Про це У.К. повідомили в прес-службі Сумської облради.

Під час перевірки готовності аварійно-диспетчерських служб спеціалізованих підприємств газового господарства до роботи в зимовий період державними інспекторами Держгірпромнагляду у Сумській області було виявлено 27 порушень вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, до адміністративної відповідальності притягнуто дві посадові особи.

Перевірки проведення своєчасного, якісного та у повному обсязі планового технічного обслуговування внутрішньо-будинкових систем газопостачання виявили 111 порушень вимог законодавства з охорони праці, у результаті – до адміністративної відповідальності було притягнуто 17 посадових осіб, серед яких три перших керівника.

Перевірки та прочищення димових і вентиляційних каналів у житлових будинках також відбуваються з порушеннями. Зокрема на 8 підприємствах, що обслуговують житловий сектор, державні інспектори з охорони праці виявили 55 порушень, за які до адмінвідповідальності було притягнуто двох керівників та чотири посадові особи.

Під час проведення перевірок стану промислової безпеки і охорони праці у ПАТ «Сумигаз», його управлінь і цехів було встановлено, що з початку 2012 року працівниками цього підприємства здійснено понад 3600 відключень газового обладнання через самовільне втручання споживачів у роботу обладнання та через відсутність тяги. Відтак, проведення додаткових інструктажів населенню з безпечного користування газовими приладами є неодмінною складової попередження можливий трагедій, пов'язаних із побутовим газом.

Довідка. В Україні станом на 29 жовтня 2012 року при використанні газу в побуті сталося 85 нещасних випадків (у приватних будинках – 46, у багатоквартирних – 39), 195 осіб постраждало, з них загинуло – 67 людей (внаслідок отруєння чадним газом – 63, внаслідок вибуху газоповітряної суміші – 4). Із початку року на Сумщині в наслідок користування «блакитним паливом» сталося 3 трагедії, 6 осіб постраждало, з них 3 – зі смертельним наслідком.

 
Коментарі (0)