ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоСумщина відкрила «доступ» до житла

Сумщина відкрила «доступ» до житла

Сумська область однією із перших надала перелік об'єктів для участі у програмі здешевлення іпотеки.

Головою Сумської обласної державної адміністрації Юрієм Чмирем вчора  було підписано перший в Україні договір з компенсації відсоткової ставки позичальнику у рамках виконання соціальної ініціативи Президента по здешевленню вартості іпотечних кредитів для забезпечення громадян доступним житлом, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Укладена угода дозволить мешканцю міста Суми з дружиною та двома дітьми, який перебував на черзі більше 10 років, отримати двокімнатну квартиру загальною площею 58 кв. м у житловому будинку в обласному центрі по вул. Ковпака, 41-а наприкінці цього року. Термін кредитування та отримання компенсації - 15 років.

«Сумська область однією із перших надала перелік об'єктів для участі у програмі здешевлення іпотеки. Крім того, це була найбільша пропозиція із шести регіонів, напрацювання яких розглянула та затвердила міжвідомча комісія при Мінрегіоні. Таким чином, безпосереднє виконання соціальних ініціатив Президента розпочалося на практиці», - сказав Анатолій Близнюк, коментуючи підписання договору.

Відповідно до затвердженого урядом порядку та укладеного договору про компенсацію відсотків, громадянин сплачує повну вартість місячного платежу, який складається із тіла кредиту та процентів за ним. Сумська обласна державна адміністрація за рахунок коштів держбюджету компенсує різницю між процентною ставкою за кредитом (яка складає 16% річних) та 3% річних. Кошти громадянину повертаються на спеціальний поточний рахунок.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів прийняв програму «Доступне житло» 27 квітня 2012 року.

 

Анна Недогибченко 

 
Коментарі (0)