ГоловнаНовини ЖКГЖитлоСумські родини потішили доступним житлом

Сумські родини потішили доступним житлом

В Україні триває реалізація державних житлових програм. Так, нещодавно в рамках кількох із них на Сумщині майже 40 родин отримали власне житло.

Майже 40 родин на Сумщині отримали ключі від нових квартир в рамках впровадження соціальних ініціатив Президента щодо забезпечення громадян доступним житлом. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Сумської ОДА.

За словами керівника області Юрія Чмиря, 12 квартир у 2 новозведених будинках (по вулиці Герасима Кондратьєва, 160а та Праці, 9) придбано в рамках реалізації Програми будівництва доступного житла, 27 – здешевлення вартості іпотечних кредитів.

«Так, завдяки програмам будівництва (придбання) доступного житла та здешевлення вартості іпотечних кредитів протягом 2010-2013 років 443 сім’ї Сумщини покращили свої житлові умови. За цей період на реалізацію соціальних ініціатив Президента було залучено близько 77 мільйонів гривень, що дозволило виконати будівельні роботи у 29 багатоквартирних житлових будинках в містах Суми, Ромни та селищі Сад Сумського району», – зауважив Юрій Чмирь.

Варто зазначити, перший заступник голови правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Євген Ісаєв наголосив, що Сумщина – серед лідерів в Україні з будівництва доступного житла.

 
Коментарі (0)