ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаСумський водоканал припиняє нарахування платежів за гарячу воду

Сумський водоканал припиняє нарахування платежів за гарячу воду

У Сумах «Міськводоканал» та «Сумитеплоенерго» підписали угоду, яка врегулює механізм забезпечення сумчан послугами з водопостачання. Завдяки цьому, з січня 2015 року водоканал припиняє нарахування за гарячу воду.

Керівництво КП «Міськводоканал» та ТОВ «Сумитеплоенерго» підписали мирову угоду, яка врегульовує спірні питання щодо забезпечення сумчан послугами з водопостачання. Завдяки цьому, з січня 2015 року водоканал припиняє нарахування за гарячу воду. Відповідні корективи сумчани побачать в платіжних квитанціях за лютий. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Сумської міськради.

Відповідно до угоди, щомісячно комунальне підприємство «Міськводоканал» Сумської міської ради буде направляти теплопостачальній організації документи для оплати наданих послуг та відшкодування вартості технологічних втрат гарячої води в мережах водопостачання.
 
У період з 1 січня по 30 червня 2015 року теплопостачальна організація буде проводити розрахунки за послуги згідно з показаннями приладів обліку гарячої води споживачів (встановлених в квартирах та нежитлових приміщеннях), у разі відсутності за нормами водоспоживання.
 
Також, до 1 липня 2015 року ТОВ «Сумитеплоенерго» повинно встановити прилади обліку холодної води на центральних теплових пунктах, бойлерних, котельнях, в точках відгалуження водопроводу до водопідігрівача.
 
Сторони зобов’язуються створити спільну технічну комісію для визначення меж розподілу мереж, а встановлені, відповідно до технічних умов, прилади обліку води водоканал має опломбувати та взяти на комерційний облік. Серед теплопостачальних організацій міста, мирова угода підписана тільки з представником ТОВ «Сумитеплоенерго».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Сумах не працюють понад 200 ліфтів – частина через розкрадання підйомників, решта за закінченням терміну експлуатації. Загалом у місті склалася критична ситуація з ліфтами.
 
Коментарі (0)