ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСумським транспортникам урізали компенсації за перевезення пільговиків

Сумським транспортникам урізали компенсації за перевезення пільговиків

Цьогоріч на проїзд сумських пільговиків планують виділити близько 12 мільйонів гривень, що на кілька мільйонів менше, аніж у 2014 році.

На відшкодування витрат за перевезення сумських пільговиків для КП «Електроавтотранс» у поточному році передбачена субвенція з державного бюджету у розмірі 12,6 млн грн, що на 2,9 млн менше, аніж торік. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Сумської міської ради.

Зокрема, субвенція для електротранспорту складає 8,7 млн грн, автотранспорту – 3,9 млн грн.
 
Із загальної суми субвенції 1,7 млн грн. спрямують на погашення кредиторської заборгованості, що мала місце на початок 2015 року.
 
Наразі перелік пільгових категорій громадян, котрі користуються правом безкоштовного проїзду у міському авто- та електротранспорті, той самий. Пільговиків поменшає лише після 1 червня.
 
Нагадаємо, торік для проведення відшкодування витрат за пільгове перевезення КП «Електроавтотранс» було передбачено субвенції в сумі 15,5 млн грн, в тому числі 3 млн грн – на погашення наявної на 1 січня 2014 року кредиторської заборгованості.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Сумах вирішили знайти господарів безгосподарним зупинкам. Таких об’єктів у місті налічується близько 80. Коштів на їх утримання у міському бюджеті не вистачає.
 
Коментарі (0)