ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ механізм надання житлових субсидій внесли чергові зміни

В механізм надання житлових субсидій внесли чергові зміни

Мінсоцполітики продовжує спрощувати механізм надання субсидій на ЖКП. Відтак у відомстві вирішили відмовитись від проведення обстеження домогосподаств щодо виявлення осіб, які проживають на відповідній площі.

Міністерство соціальної політики скасувало норму про проведення обстеження домогосподаств щодо виявлення осіб, які проживають на відповідній площі  при наданні житлових субсидій. Про це на брифінгу повідомив заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін, передає «5 канал».

«Ми сьогодні скасовуємо необхідність проведення обстеження домогосподаств щодо виявлення осіб, скільки безпосередньо проживає на відповідній площі. І в цьому випадку використовуємо лише одну із довідок, які необхідні для підтвердження факту відсутності громадянина або навпаки присутності громадянина», - сказав він.

Крім того, чиновник наголосив: «У випадку, коли взагалі немає жодних документів, підтверджуючих ситуацію, коли один із членів сім'ї довгий час не проживає на загальній території і не можна підтвердити факт його проживання в іншому місці, ми сьогодні визначаємо, що комісія може за фактом обстеження визначивши, що дійсно особа не проживає в цій родині тривалий час, призначає житлову субсидію».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, протягом минулого тижня в Україні збільшилася кількість поданих заяв на оформлення «житлових» субсидій. Мінсоцполітики очікує виконання намічених планів щодо залучення до відповідної програми 4,5 млн сімей.

 
Коментарі (0)