ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСвітовий банк профінансує модернізацію українських електромереж

Світовий банк профінансує модернізацію українських електромереж

Україна і СБ уклали кредитну угоду на сотні мільйонів доларів для модернізації магістральних електромереж. Ця інвестиція допоможе відновити національну мережу постачання електроенергії.

Україна і Світовий банк уклали кредитну угоду у розмірі 378, 425 млн дол. на реалізацію «Другого проекту з передачі електроенергії». Відповідний документ у вівторок підписали Міністр Міненерговугілля Володимир Демчишин і директор Світового Банку у справах Білорусі, Молдови й України Чимяо Фан, передає «Інтерфакс-Україна».

Кредит передбачає 330 млн доларів безпосередньо від СБ а також 48,425 млн долл. від Фонду чистих технологій.
 
«Ця інвестиція допоможе відновити національну мережу постачання електроенергії, підвищити енергетичну безпеку України та зменшити вплив на зміну клімату», - заявив Чимао Фан.
У рамках «Другого проекту з передачі електроенергії» планується підвищити інтеграцію українських електромереж у загальну європейську систему, полегшити інтеграцію поновлюваних джерел енергії, підвищити ефективність передачі електроенергії.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Президент Петро Порошенко уповноважив голову Міненерго Володимира Демчишина підписати угоду з МБРР про кредит на енергетичний проект.
 
Коментарі (0)