ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСвітовий банк може допомогти Україні з тарифною реформою

Світовий банк може допомогти Україні з тарифною реформою

Світовий банк готовий підтримати проект в галузі енергоефективності, який займатиметься вирішенням проблеми централізованого теплопостачання.
Світовий банк готовий надати підтримку Україні в упровадженні реформ на енергетичному ринку.

 Про це ідеться у заяві, яку розповсюдила прес-служба Світового банку.

«Світовий банк розуміє те, наскільки важливим та терміновим є вирішення в Україні питань ціни на газ та енергоефективності. І ми готові підтримати уряд у впровадженні масштабної програми реформ», - ідеться у повідомленні.

На думку експертів СБ, таку програму варто розпочинати з реформи тарифів і підтримувати її програмою надання адресної допомоги соціально незахищеним громадянам, а також здійсненням низки заходів із покращення енергоефективності.

«Між Світовим банком та Міжнародним валютним фондом не існує жодної розбіжності з цього питання», - підкреслили у банку.

Згідно із повідомленням, Світовий банк готовий підтримати проект в галузі енергоефективності, який займатиметься вирішенням проблеми централізованого теплопостачання.

Банк також готовий підтримати програми адресної соціальної допомоги, які допоможуть домогосподарствам з низьким рівнем доходів пом’якшити вплив високих тарифів у тому випадку, якщо влада готова здійснювати тарифні реформи.

Як відомо, МВФ очікує від України виконання погоджених раніше заходів для поновлення кредитної програми stand-by.

Йдеться про заходи щодо фіскальної консолідації, реформ енергетичного і фінансового секторів.

 

Джерело - Економічна правда

 
Коментарі (0)