ГоловнаГоловнеТеплоенергетикаМВФ просить не підвищувати ціну на газ для українців

МВФ просить не підвищувати ціну на газ для українців

На думку представників СБ, у виконанні відповідної вимоги МВФ немає необхідності, оскільки терміново брати кредит у фонду Україна необов'язково

Світовий банк закликав українську владу почекати з підвищенням ціни газу для населення.

На думку представників СБ, у виконанні відповідної вимоги МВФ немає необхідності, оскільки терміново брати кредит у фонду Україна необов'язково, пише «КомерсантЪ-України».

За даними видання, експерти хоча і згодні з думкою представників Світового банку, але запевнили, що резерви НБУ в нинішньому році будуть знижуватися.
За словами віце-президента Світового банку Філіпа Ле Уеру, неотримання Україною кредиту МВФ найближчим часом некритично.

«Я перевіряв цифри вашого бюджету – так от, в даний момент немає ніякої необхідності в будь-яких строкових кредитах, - підкреслив він. - У довгостроковій перспективі, можливо, щось і знадобиться. Я знаю, що виділення грошей МВФ пов'язане з підвищенням ціни на газ. І хочу сказати: якщо ви збільшуєте тарифи, це б'є по всім громадянам. Це неправильно».

Він вважає, що «для виконання даної вимоги потрібний дуже обережний і неспішний підхід».

Раніше СБ і МВФ намагалися дотримуватися єдиної позиції з приводу ситуації з України.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський запевнив, що Україна розробляє план поступового підвищення внутрішніх цін на газ, що є умовою відновлення кредитів МВФ.

Джерело – «Українські Новини»

 
Коментарі (0)