ГоловнаНовини ЖКГПодіїСвітовий банк надасть Україні підтримку в понад 700 млн дол. США

Світовий банк надасть Україні підтримку в понад 700 млн дол. США

Світовий банк затвердив додатковий пакет підтримки для України понад 700 мільйонів доларів США.
Світовий банк затвердив додатковий пакет підтримки для України понад 700 мільйонів доларів США.
 
Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила понад 489 мільйонів доларів США позики на політику розвитку під назвою «Додаткове фінансування позики на політику розвитку в умовах надзвичайної економічної ситуації» (Financing of Recovery from economic Emergency in Ukraine - FREE Ukraine) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. 
 
Зокрема, 350 мільйонів доларів США складатиме кредит Світового банку, 139 млн доларів — кредитні гарантії від Нідерландів та Швеції.
 
Також Світовий банк створив донорський трастовий фонд, до якого приєднались Великобританія, Данія, Латвія, Литва та Ісландія. Розмір фонду складає 134 мільйони доларів США грантових коштів. 
 
Крім того, Японія надасть позику в розмірі 100 мільйонів доларів США паралельного фінансування.
 
«Вкотре ми бачимо, що світ з Україною. І я вдячний нашим міжнародним партнерам за допомогу у збереженні макрофінансової стабільності у складний для нас період військового часу», - зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко. 
 

Позика МБРР надається для покриття фінансових потреб, які виникли в результаті війни, зокрема захист постійних витрат на критичні державні та соціальні послуги та підтримку темпів реформ у рамках умов «Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення» (DPL). 

 
Коментарі (0)