ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСвітовий банк планує продовжити модернізацію підприємств ЖКГ України

Світовий банк планує продовжити модернізацію підприємств ЖКГ України

Світовий банк може надати Україні кредити для реалізації проектів з модернізації підприємств ЖКГ. А саме розвитку міської інфраструктури та підвищення енергоефективності у сфері теплопостачання.

Світовий банк може надати Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства фінансову підтримку для спільної реалізації проектів щодо модернізації українських підприємств ЖКГ. Про це стало відомо під час зустрічі очільника Мінрегіону Геннадія Зубка та директора Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фана, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Строни обговорили можливість фінансування таких проектів, як «Розвиток міської інфраструктури-2» вартістю 350 млн дол та «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання» вартістю 382 млн дол.

Крім цього, пан Зубко повідомив, що перший проект «Розвиток міської інфраструктури» знаходиться на завершальній стадії.

«Проект знаходиться на завершальній стадії і вже зараз ми можемо бачити значний ефект від його впровадження. За 6 років реалізації середній показник економії електроенергії на підприємствах-учасниках проекту становить близько 30 відсотків», - сказав Геннадій Зубко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Дніпропетровській області планують зменшити енерговитратність підприємств та житлового сектору. Допомогу в реалізації цього проекту запропонували німецькі спеціалісти.

 
Коментарі (0)