ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУ Дніпропетровській області шукають шлях до енергоефективності

У Дніпропетровській області шукають шлях до енергоефективності

У Дніпропетровській області планують зменшити енерговитратність підприємств та житлового сектору. Допомогу в реалізації цього проекту запропонували німецькі спеціалісти.

У Дніпропетровській області шукають шляхи зменшення енергетичних затрат у промисловому секторі. Так, за оцінками експертів, наразі енергоефективність підприємств у регіоні становить 49,3% від рівня країн ЄС. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

В облраді вважають, що споживання енергоносіїв реально скоротити в два рази, що дозволить економити близько 1,8 млрд гривень щорічно.

Крім промислового, перспективним для впровадження енергоефективних технологій є і у житлового сектору області, енергоспоживання якого складає 19,7%. Економія тут може досягнути більше 164 млн грн. Свої проекти з енергоефективності представили німецькі спеціалісти.

«На Дніпропетровщині сконцентрована переважна більшість великих промислових підприємств. І саме вони потрапляють під особливий удар у тій ситуації, яка склалася з енергоносіями в Україні, бо є найбільш енергозатратними і залежними від вугілля та газу», - зазначили в Дніпропетровській облраді.

За словами генерального консула Німеччини у Донецьку Детлефа Вольтера, у Дніпропетровської області є великий потенціал у напрямку енергозбереження.

«У Німеччині велику увагу приділяють енергоефективності. Ми маємо досвід і готові ним ділитись. Аби Дніпропетровщині стати ще більш енергоефективною треба продовжувати вже розпочату роботу, а також заручитися підтримкою ЄС, співпрацювати з фондами технічної підтримки, створювати енергетичні агенції та екологічні центри», - зазначив німецький консул.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, комітети Верховної Ради наразі розглядають законопроект, який передбачає переведення виробників електроенергії з відновлювальних джерел на спеціальний податковий режим.

 
Коментарі (0)