ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаСвітовий банк залучили до стабілізації ситуації в енергетиці - Міненерго

Світовий банк залучили до стабілізації ситуації в енергетиці - Міненерго

Спеціальна місія фахівців Світового банку вивчає ситуацію в енергетиці України з метою знаходження найоптимальніших механізмів підтримки галузі
Спеціальна місія фахівців Світового банку вивчає ситуацію в енергетиці України з метою знаходження найоптимальніших механізмів підтримки галузі, повідомила пресслужба Міненерго.
 
Роботу місії, яку Світовий банк сформував на прохання в.о. Міністра енергетики Ольги Буславець і яка днями розпочала свою діяльність, обговорили під час зустрічі очільниці Міністерства з представниками фінансової інституції.
 
“Ми раді вітати рішення щодо організації окремої місії фахівців банку. Сподіваюсь, що під час роботи місії з фахівцями Міненерго, інших міністерств та регулятора, підприємств, буде знайдено оптимальний механізм підтримки енергетичної галузі. Буду всіляко сприяти роботі місії і надавати всю необхідну інформацію”, — наголосила Буславець.
 
Місія охоплює ключові системні питання, включаючи:
  • вирішення проблем відновлюваної енергетики в контексті нової законодавчої бази для реструктуризації “зеленого тарифу”;
  • раціоналізацію споживчих тарифів;
  • комплексний план фінансового оздоровлення НЕК “Укренерго”;
  • підтримку Світовим банком НЕК “Укренерго” в роботі над об’єднанням і синхронізацією з європейською енергосистемою;
  • підтримку Світовим банком Оператора газотранспортної системи України в роботі над модернізацією інфраструктури Оператора ГТС.
У ході зустрічі в.о Міністра поінформувала представників Світового банку про ситуацію на ринку електроенергії, стан проходження у парламенті законопроєкту щодо нової моделі підтримки “зеленої” енергетики (проєкт закону “Про удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії” № 3658).
 

“Законопроєкт було прийнято у першому читанні. Також парламент проголосував за скорочення термінів подання поправок та альтернативних проєктів. Народні депутати подали велику кількість поправок, які зараз опрацьовують у секретаріаті профільного комітету Верховної Ради. Але Міністерство представило свою позицію, і ми будемо наголошувати на необхідності прийняття законопроєкту у тому варіанті, в якому він імплементує умови Меморандуму між Урядом та виробниками „зеленої“ електроенергії”, — зазначила Буславець. 

 
Коментарі (0)