ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВітчизняну інфраструктуру чекає «апгрейд» від Світового банку

Вітчизняну інфраструктуру чекає «апгрейд» від Світового банку

Мінрегіон та Світовий банк планують протягом п’яти років співпрацювати в питаннях розвитку та інвестування у вітчизняну інфраструктуру та системи життєзабезпечення. Крім того, планується також провести модернізацію котелень у 8 містах України.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спільно з Світовим банком розроблять стратегію співробітництва, яка передбачає інвестування у розвиток вітчизняної енергоефективності, інфраструктури, місцевих доріг  та систем життєзабезпечення. Про це повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Зокрема, у восьми містах України буде проведено переоснащення котелень та ще низка заходів задля підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання.

«В рамках проекту Мінрегіону «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» у 8 містах – Вінниця, Дніпропетровськ,  Кам’янець-Подільський, Миколаїв, Херсон, Харків, Тернопіль, Чернігів – буде проведено технічне переоснащення газових котелень та центральних теплових пунктів, замінені та відновлені тепломережі, встановлені індивідуальні теплові пункти та будинкові лічильники тепла, модернізовані ТЕЦ, встановлені котли, що працюють на альтернативному паливі, а також установлені когенераційні станції», - зазначають у відомстві.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українські міста отримають підтримку з боку уряду Німеччини у питання покращення громадського транспорту та підвищення містобудівної політики. Такі результати очікують від Заяву про співробітництво між Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ та Міністерством навколишнього середовища, захисту природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини. Крім того, очікується, що реалізація співпраці в рамках децентралізації матиме позитивні результати у втіленні енергоефективних технологій.

 
Коментарі (0)