ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТариф на централізоване водопостачання рахуватимуть по-новому

Тариф на централізоване водопостачання рахуватимуть по-новому

Формула розрахунку тарифу на централізоване водовідведення залишилася без змін

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила порядок і процедуру тарифоутворення на воду для населення «на принципах стимулюючого регулювання для компаній-ліцензіатів».

Значення регуляторної норми доходу було прийнято іншою постановою НКРЕКП і становить 12,5% (після оподаткування).

Раніше у формулі була норма доходів на регуляторну базу активів, введених до переходу на стимулююче регулювання та після переходу.

«Ліцензіат подає довгострокову інвестиційну програму на період не менше ніж 3 роки для першого регуляторного періоду та не менше ніж 5 років для другого та наступних регуляторних періодів, а у випадку залучення кредитних коштів – на період дії кредитного договору (угоди)», – йдеться у порядку денному засідання.

Отриманий прибуток буде направлятися на фінансування довгострокової інвестиційної програми, погашення заборгованостей і оплату податку на прибуток.

Зазначимо, що за нової формули збільшення інвестицій в модернізацію мережі та оптимізація діяльності (наприклад, скорочення штату) призведе до збільшення прибутку компаній.

Формула розрахунку тарифу на централізоване водовідведення залишилася без змін. Ця система широко застосовується в Європі. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Вересня 2017 p. 22:17
При відсутності квартирного лічильника плата за холодну воду нараховується не по нормативам, а по так званому "фактичному" споживанню, яке у декілька разів більше нормативного. Отже, споживачі, які ще не встановили (за свій рахунок і на свій власний ризик) у своїх квартирах лічильники води , вимушені платити у 4 -- 5 разів більше, ніж по нормативу.