ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТариф на електричну енергію знижено в середньому на 26% - О.Оржель

Тариф на електричну енергію знижено в середньому на 26% - О.Оржель

Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель впевнений, що за період роботи нинішнього уряду середньозважену ціну на електроенергію знижено на 26%
Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель впевнений, що за період роботи нинішнього уряду середньозважену ціну на електроенергію знижено на 26%.
 
Про це міністр заявив під час години запитань до уряду.
 
"Тариф на електричну енергію за період роботи уряду знижено в середньому на 26%. Якщо говорити про те, як вдалося знизити ціну на газ, були дійсно великі ризики того, що у нас не вийде підписати договір на транспортування. Як результат — вийшло, це дало можливість забезпечити зниження ціни на газ для споживачів у відношенні січень до січня на 25%", - сказав Оржель.
 
За його словами, на кінцевий тариф на газ впливають додаткові фактори.
 
"Є необхідність інвестицій в інфраструктуру, є значне зношення основних фондів. Тому ми максимально балансуємо ситуацію, зважаючи на фактори, що дозволяють зменшити ціну, ми включали витрати на поновлення основних фондів і оновлення інфраструктури, щоб забезпечити стабільність постачання. Те саме потребує тариф на теплопостачання, на водопостачання", - додав Оржель.
 
На його думку, без таких витрат споживачі можуть залишитися без інфраструктури — однак ці витрати має контролювати незалежний регулятор.
 

"Зважаючи на ці фактори, зі сторони було зроблено все можливе, щоб дати можливість зниження ціни на основний товар", - заявив Оржель. 

 
Коментарі (0)