ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаТариф на електроенергію для населення в Україні нижчий, ніж у ЄС

Тариф на електроенергію для населення в Україні нижчий, ніж у ЄС

Тариф на електроенергію для населення в Україні майже в чотири рази нижчий, ніж у сусідніх країнах Європи й становить 1,28 грн за 1 кВт-год.
Тариф на електроенергію для населення в Україні майже в чотири рази нижчий, ніж у сусідніх країнах Європи й становить 1,28 грн за 1 кВт-год. 
 
Відповідний порівняльний звіт опублікувала на своєму сайті Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
 
Згідно з оприлюдненою інформацією, тариф на електричну енергію для населення в Україні становить 1,28 грн за кВт-год, тоді як жителі Чехії сплачують у п'ять разів більше, а саме 6,81 грн за кВт-год, жителі Словаччини - 5,84 грн за кВт-год (у 4,5 раза), Польщі - 4,86 грн за кВт-год (у 3,5 раза), Румунії - 4,21 грн за кВт-год (у 3,5 раза більше).
 
У звіті зазначено, що середньомісячне споживання електроенергії в Україні становить 164 кВт-год, що майже вдвічі менше, ніж у країнах ЄС, де споживають приблизно 304 кВт-год.
 

Також зазначається, що показник перерв у енергопостачанні в 2018 році в Україні вищий, ніж у зазначених країнах, так, приміром, планові відключення в Україні втричі триваліші й становлять 455 хвилин. Водночас, тривалість позапланових відключень у нашій країні у шість разів більша, ніж у ЄС - 696 хвилин і 102 хвилини, відповідно. 

 
Коментарі (0)