ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняТариф на холодну воду в Кропивницькому може вирости до 26 гривень

Тариф на холодну воду в Кропивницькому може вирости до 26 гривень

Підприємство «Дніпро-Кіровоград» оприлюднило нові тарифи на водопостачання та водовідведення у Кіровограді.
Підприємство «Дніпро-Кіровоград» оприлюднило нові тарифи на водопостачання та водовідведення у Кіровограді.
 
За розрахунками підприємства, нинішній тариф покриває витрати підприємства лише на 80-85%.
 
Щоб підприємство перестало працювати в збиток потрібно збільшити тариф на воду на 5 гривень.
 
Якщо сьогодні кіровоградці, абоненти центрального водопостачання багатоквартирних будинків, платять підприємству за кожен куб 21, 26 гривень, то після затвердження нових доведеться розщедритися до 26,6 гривень.

Також підприємство зазначає, що зростання тарифу обумовлений також і тим, що зросла вартість реагентів, ГМС, запчастин, а також зріс і прожитковий мінімум для населення.
 
Останній раз тарифи на водопостачання в Кіровограді підвищували лише пару місяців тому - у червні поточного року.

  

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
22 Серпня 2017 p. 22:49
При відсутності квартирного лічильника плата за холодну воду нараховується не по нормативам, а по так званому "фактичному" споживанню, яке у декілька разів більше нормативного. ------------------------------------Від кожного багатоквартирного будинку виходять на вулицю 2-3 загальнодоступні точки розбору холодної води. Влітку вода з них ллється майже безперервно: кожен бажаючий може відкрити кран, під"єднати шланг і полити тротуари та газони. У спекотні дні поливають переважно ввечері. А зранку двірники багато холодної води виливають для поливу дерев , кущів, газонів та тротуарів. А потім "Київводоканал" за цю вилиту на вулицю воду присилає платіжки з грандіозними нарахованими сумами споживачам, які не встановили (за власний рахунок та на свій власний ризик) у своїх квартирах індивідуальні лічильники води.