ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГТариф на проїзд у Київському метро може обговорюють на рівні 20 грн

Тариф на проїзд у Київському метро може обговорюють на рівні 20 грн

Обґрунтований тариф на проїзд у Київському метро може бути і 20 гривень, а не як заявлялось раніше 30 гривень

Обґрунтований тариф на проїзд у Київському метро може бути і 20 гривень, а не як заявлялось раніше 30 гривень. Залежить від того чи пощастить столичній підземці з новим менеджером.

Про це в етері Громадського радіо сказав експерт з транспортного планування Дмитро Беспалов.

«Терміну «економічно обґрунтований тариф на проїзд у громадського транспорті» не існує серед транспортних планувальників. За таким висловлюванням можна розпізнати чиновника, який не зовсім розуміє, як працює сучасний громадський транспорт. Насправді це мова про «собівартість перевезення одного пасажира» і, мабуть, так, вона складає до 30 гривень. І тут політичне питання для міста — чи повинен тариф покривати повну собівартість перевезень, чи половину, чи третину, а інше — доплачувати платники податків. Міста Європи вирішують це індивідуально.

Я певен, теж дивлячись ці сюжети про Київський метрополітен, що у столичної підземки є можливість до зменшення собівартості перевезення одного пасажира за рахунок оптимізації бізнес-процесів. Думаю, якщо Київському метрополітену пощастить з менеджером, то собівартість перевезення стане не 30 гривень, а, наприклад, 20 грн.  І тоді вже можна буде говорити про тариф», — пояснив Беспалов.

Нагадаємо, журналісти Bihus.Info з’ясували, що офіційно колишня дружина директора КП «Київський метрополітен» Віктора Брагінського, не маючи співмірних доходів, стала власницею активів вартістю в мільйон доларів, а сам Брагінський декларує дивні грошові подарунки від рідні. Кличко пообіцяв відсторонити Брагінського від обовʼязків. Того ж дня начальник столичного метро написав заяву на звільнення.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Коментарі (0)